Guy Clark bij 2 Meter Sessies (1992)

Luister naar 'L.A. Freeway'
Uitgelichte 2 Meter Sessies

Guy Clark bij 2 Meter Sessies (1992)

Gisteren, op 17 mei, overleed de invloedrijke countryzanger Guy Clark op vierenzeventigjarige leeftijd. Hij was langdurig ziek.

Geboren in Monahans (Texas) in 1941, vertrok Clark in de jaren 70 naar Nashville en was daar een voortrekker in het genre. Veel van zijn liedjes zijn in de loop der jaren gecovered door artiesten als Johnny Cash, John Denver en Brad Paisley. In 2014 ontving hij een Grammy voor het album My Favorite Picture Of You, een liefdesverklaring aan z’n een jaar eerder overleden vrouw Susanna. Op de hoes houdt hij een foto vast: daarop zijn vrouw boos kijkend in de lens nadat ze Guy weer eens dronken heeft aangetroffen met drinkebroer en goede vriend Townes van Zandt.

Beide heren waren in 1992 te gast bij 2 Meter Sessies, samen met nog vijf (!) andere Amerikaanse singer/songwriters: Eric Anderson, Pat Mears, David Olney, Tom Pacheco en Paul K. Deze ouden helden waren samen op tour door Nederland en wij hadden het ambitieuze plan opgevat om in vier uur tijd sessies op te nemen met alle zeven. En dat lukte.

Van Clark kregen we drie liedjes. Na ‘How Do You Get This Number’ en ‘Better Days’ trokken we de stoute schoenen aan en dienden een verzoekje in: ‘L.A. Freeway’, dat samen met ‘Desperados Waiting for a Train’ behoorde tot zijn bekendste werk. Hij keek ons aan en zei toen droog: “You’re not the first.”

Maar we kregen ‘m wel:

Like 2 Meter Sessies op Facebook: