Suede

Saturday Night (video, 1996)
Uitgelichte 2 Meter Sessies

Suede – Saturday Night (1996)

Begin 2016 bracht Suede met Night Thoughts een bijzonder sterke plaat uit. Het bracht de in 2013 ingezette “comeback” van de Britse band naar een nieuw hoogtepunt. Of zoals De Volkskrant schreef: “Zonder nostalgisch te klinken is Night Thoughts een plaat die zich kan meten met Dog Man Star (1994) en Coming Up (1996), de twee mooiste Suede-platen.”

In 1996 kwam Suede op bezoek in de 2 Meter-studio. Daar speelde de band rondom de excentrieke frontman Brett Anderson onder andere Saturday Night, een hit in thuisland Engeland en een van de mooiste liedjes van de eerder genoemde plaat Coming Up:

Suede speelt dit jaar op festival Down The Rabbit Hole.


Kom kijken bij een 2 Meter Sessies opname!

Zaterdagmiddag 28 oktober Jan Douwe Kroeske het Australische Husky. Een prachtige band, die uitblinkt in folkrockliedjes: Fleetwood Mac meets Fleet Floxes.

Hier kun je bij zijn, op de studiovloer in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Een unieke ervaring voor muziekliefhebbers.

>> Klik hier voor meer informatie <<