The Franklin Electric

2 Meter Sessie #1576 - 22.03.2016 | Audio
Online sessies

The Franklin Electric bij 2 Meter Sessies [luister]

Een nieuw veelbelovend geluid uit Canada is dat van The Franklin Electric. Daar verscheen het debuutalbum This Is How I Let You Down op het platenlabel Indica Records, waar bijvoorbeeld ook de landgenoten van Half Moon Run onderdak hebben gevonden. In Europa is het album nu ook uitgebracht en met een serie optredens in Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Benelux wordt dat gevierd. Een dag vóór hun show in Paradiso doken we met The Franklin Electric de opnamestudio in voor een 2 Meter-sessie, die je hieronder kun beluisteren:

Voor aanvang van deze 2 Meter-sessie ging het natuurlijk over de vreselijke aanslagen in Brussel, van eerder op de dag. De band was aankomen rijden vanuit Londen en de omvang van het drama was nog niet helemaal tot ze doorgedrongen. Er werd bijgepraat over de verscherpte bewaking op Nederlandse stations en vliegvelden, de bommeldingen en dat er nog veel onduidelijke antwoorden waren op vragen die vooral begonnen met wie en waarom.
Toch was het tijd voor muziek. Dat is ook het mooie aan ons werk: het kunnen schuilen in de muziek. En waar kan dat beter dan in een studio die weliswaar in hartje Amsterdam ligt, maar met haar geluidsdichte muren en weinige ramen totaal afgesloten is van de boze en deze dinsdag bovenal verwarde buitenwereld. Dus voor de komende uren was ons “grootste” probleem hoe we al die instrumenten (drums, basgitaar, elektrische gitaar, akoestische gitaar, piano, keyboard en trompet) zo goed mogelijk op tape konden vastleggen.
Dat het lukte, blijkt wel uit bovenstaande opname.
Een koude rilling was er, tijdens prachtliedje Strongest Man Alive met die ene regel die op een verwarrende dag als deze er dan toch iets meer dan voorheen uitspringt: “Every strong man gets scared sometimes.”
Na afloop van de sessie, toen alle instrumenten weer bijeen verzameld waren in de propvolle tourbus, alle handen waren geschud en de muziekwereld weer ingeruild was voor de echte wereld, lazen we op hun Facebookpagina bij een foto van een oer-Hollandse fiets geketend aan een Amsterdamse gracht: “We have arrived in beautiful Amsterdam, with heavy hearts, we send our love to all the victims and their families of the horrible events in Brussels today.”

Like 2 Meter Sessies op Facebook: