Stereophonics + Tom Jones

Mama Told Me Not To Come (Video, 2000)
Uitgelichte 2 Meter Sessies

Stereophonics met Tom Jones – Mama Told Me Not To Come (2000)

Op 7 maart 2000 ontvingen het uit Wales afkomstige Stereophonics voor een 2 Meter Sessie. Een grote band, in Engeland hadden ze met het 1999 verschenen Performance and Cocktails een nummer 1 album en in de acht jaren daarna kwam elke plaat die ze uitbrachten ook op de hoogste positie. En nog altijd is de band groot, afgelopen jaar haalde het trio met Keep the Village Alive wederom de hoogste positie in de hitlijst.

Als locatie voor de 2 Meter-sessie hadden we de Amsterdamse concertzaal De Melkweg uitgekozen en het toeval wou dat op dat moment Tom Jones ook in onze hoofdstad was. Niet om te zingen, maar om een prijs op te halen. Toen de eveneens uit Wales afkomstige Jones hoorde dat de Stereophonics een televisiesessie aan het opnemen waren, kwam hij langs om te kijken. Uiteindelijk was het zanger Kelly Jones (geen familie) die Tom overtuigde om ook mee te doen. Twee covers kregen we: ‘Summertime’ van Gershwin en ‘Mama Told Me Not To Come’ van Randy Newman (en een grote hit voor Two Dog Night in 1970):

Dat Stereophonics en Tom Jones gingen voor de cover van ‘Mama Told Me Not To Come’ was niet helemaal raar: eind 1999 bracht Jones het album Reload uit, waarop hij met populaire artiesten duetten zong. Daarop ook deze cover, die ook als single werd uitgebracht en op 4 belandde in de Engelse hitlijst.

Like 2 Meter Sessies op Facebook: